Hírek
Online vásárlás
Online vásárlás

Vásárolja meg interneten keresztül a kiválasztott terméket.

Prémium Plus vetítővásznak
Prémium Plus vetítővásznak

Prémium Plus kategóriás vetítővásznak a funscreen kínálatban, raktárról


VETÍTŐVÁSZON VÁLASZTÁS

Vetítővászon választás

1. Vetíthetek a fehér falra is?

Persze. Bikini nélkül is strandolhatunk. De ahogy a csinos fürdőruha kiemeli a lényeget, a jól eltalált vetítővászon is jót tesz a képnek. A fekete keret segít az optikai beállításban, és kihangsúlyozza a tartalmat.
2. Mikor érdemes tripod vetítővásznat vásárolni?

A tripod egy háromlábú, hordozható vetítővászon, melyet elsősorban adat-vetítésekhez (prezentációk, oktatási anyagok), előadásokhoz ajánlunk. Könnyen, egyszerűen felállítható, így bárhol, bármikor alkalmas egy prezentáció megtartásához. Iskolákban a legnépszerűbb.
3. Mikor érdemes rolós vetítővásznat vásárolni?

A rolós, kézi vezérlésű vetítővászon a legsokoldalúbban felhasználható termékünk. Egyaránt alkalmas otthoni házimozi és irodai, iskolai felhasználáshoz. Olcsóbb megoldás mint a motoros változata, és ezt ajánljuk akkor is, ha a vetítővászon felszerelésének helyén nem elérhető az elektromos áram.
4. Mikor érdemes motoros vetítővásznat vásárolni?

Az elektromos vezérlésű vetítővászon nem csupán luxus, hanem bizonyos helyzetekben elengedhetetlen. Például nagy belmagasságnál figyelembe kell venni, hogy a mennyezetre szerelt, felengedett rolós vetítővásznat kézzel már nehézkes elérni.
5. Milyen képformátumú vetítővásznat válasszak?

A képformátumot elsősorban mindig a vetítő, projektor képformátumának megfelelően kell kiválasztani. Emellett más szempontokat is figyelembe vehetünk, pl. egy olyan tanteremben, ahol a vetítést elsőrsorban írásvetítőkhöz alkalmazzuk, 1:1-es képarányt válasszunk, hiszen az írásvetítő is ezt használja, egy A4-es lapot állítva és fektetve is rá tudunk helyezni.
6. Mire való a felső fekete kifutó?

A felső fekete kifutónak nem csupán esztétikai szerepe van a kép beállításánál, hanem segít a megfelelő magasság kiválasztásában is a vetítővászon leeresztésekor.
7. Hogyan installáljam a rolós vetítővásznat?

A terméket egyszerűen felszerelheti, ha rendelkezik alapvető szerszámokkal (fúró, csavarhúzó), de előtte győződjön meg róla, hogy a fal vagy a mennyezet szerkezetileg képes megtartani a kiválasztott termék súlyát, figyelembe véve a lehúzáskor kifejtett erőt is. És nem mellékesen az is hasznos, ha a vetítővászon vízszintesen van felszerelve.
8. Hogyan installáljam a motoros vetítővásznat?

Az elektromos vetítővászon installálása egyszerű, amennyiben van a közelben 230V-os konnektor. Ha azonban az elektromos vetítővászon tápfeszültség kábele nem 230V-os villásdugóban végződik, feltétlen hívjon elektromos szakembert ... egyéb tekintetben pedig olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót! És nem mellékesen az is hasznos, ha a vetítővászon vízszintesen van felszerelve.
9. Falra vagy mennyezetre szereljem a vetítővásznat?

A vetítővászon kiválasztásánál fontos szempont a hely, ahová fel kívánjuk szerelni. A termékeink egyaránt alkalmasak mennyezeti vagy oldalfali rögzítéshez. A mennyezeti rögzítés általában esztétikusabb, azonban ekkor figyelembe kell venni a vetített kép alsó szélének távolságát a földtől. Ennek beállításában segít a felső fekete kifutó.
10. Milyen távolságra üljek a vetítővászontól?

Az legmegfelelőbb távolság meghatározásakor több szempontot is figyelembe kell venni (belmagasság, első és utolsó nézősor távolsága), és a felhasználó ízlése is befolyásolja a választást, de alapvetően a képmagasság háromszorosa az ideális.
11. Hullámos a vetítővásznam felülete, mit tegyek?

A vetítővászon felülete anyagából adódóan hullámosodik. Ha a hullámok alapvetően világos környezetben, súrló fény mellett észlelhető, akkor az normális jelenség, ha azonban sötétben a vásznat szemből vetítve is meghatározóan láthatóak, akkor forduljon a forgalmazóhoz.
12. Milyen karbantartást igényel a vetítővásznam?

A gyártó a termékeit általános háztartási, irodai felhasználásra tervezte. Amennyiben a felhasználási környezet nem extrém, ha nem az jacuzzi mellett használjuk párában, gőzben vagy a sörözőben ezen nézzük a meccset cigifüst, repkedő rovarok és borosüvegek között, akkor a vetítővászon semmilyen különleges karbantartást nem igényel.
13. Hogyan tisztítsam a vetítővásznat?

A vetítővászon semmilyen különleges tisztítást nem igényel, ha mégis koszolódna, a legmegfelelőbb a száraz, puha rongy a portalanításra. A vetítővászon felülete erős szennyeződések esetén lágy mosószeres vízzel, dörzsölés nélkül tisztítható. Figyelem!!! Elektromos vetítővásznak tisztítása csak a feszültség mentesítés után végezhető és a teljes száradásig nem helyezhetőek ismételten feszültség alá!!! Amennyiben a termékhez adott kezelési útmutató ettől eltérő eljárást ismertet, akkor kérjük az ott leírtak szerint járjon el!
14. Hogyan szállítsam a vetítővásznat?

Óvatosan! :) Hordozni csak hordozható vetítővásznat ajánlunk, lehetőleg azt is saját, erre a célra alkalmas táskájában. Amennyiben mégis szükséges a vetítővászon szállítása, mindenképpen a saját dobozában és időjárásbiztos eszközzel szállítsuk.